Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που θέλουν να ενισχύσουν την απασχόληση, επιτρέπουν μεγαλύτερη «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, άρα και ασφάλισης!

  • Στη Γαλλία, τέσσερις από τις πέντε νέες προσλήψεις που έγιναν πέρυσι ήταν με συμβάσεις μικρής διάρκειας, παρά τις επικρίσεις ότι το καθεστώς προσωρινής απασχόλησης υπονομεύει τα κίνητρα των εργαζομένων και την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων.
  • Στη Βρετανία, πολλοί εργαζόμενοι απασχολούνται με τις λεγόμενες συμβάσεις «μηδενικών ωρών», πληρώνονται μόνο για την εργασία που κάνουν, χωρίς εγγυήσεις για ελάχιστο αριθμό ωρών ανά εβδομάδα.
  • Στη Γερμανία, αντιδράσεις έχει προκαλέσει και η προώθηση ευέλικτων, χαμηλών αποδοχών και κρατικά επιδοτούμενων «μίνι θέσεων εργασίας».
  • Στην Ιταλία, οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται απευθείας με χρήματα αλλά με κουπόνια, τα οποία ο εργοδότης αγοράζει από το διαδίκτυο, τα ταχυδρομεία ή ακόμα και από καπνοπωλεία, στην τιμή των 10, 20 ή 50 ευρώ το καθένα.
  • Στην Ελλάδα; ΧΑΟΣ, τόσο με το εργασιακό, όσο και με το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Μέσα σε αυτή την ανασφάλεια, δεν χρειάζεστε ασφάλεια; Είστε σίγουρος πως έχετε καλύψει την οικογένειά σας για κάθε ενδεχόμενο; 

Πλέον, δεν υπάρχουν δικαιολογίες… Τα ασφαλιστικά προγράμματα, είναι προσαρμοσμένα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία και οι καλύψεις τους είναι μεγαλύτερες ενώ τα ασφάλιστρα φθηνότερα, ενώ πολλές εταιρείες κάνουν προσφορές και για τα μικρότερα μέλη μιας οικογένειας.

Εσείς επιλέξτε αυτό που είναι πιο κοντά σας και στα μέτρα σας. Κάποια στιγμή, αυτή σας η ενέργεια, μπορεί να σας εξασφαλίσει τη ζωή και την υγεία, τόσο την δική σας όσο και της οικογένειάς σας.