Συνέντευξη μας στο bizman.gr

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΜΝΥΩ μας μιλάει για την ασφάλιση.

logo-omnioΕίμαστε σήμερα εδώ στην ΟΜΝΥΩ με τον Κωνσταντίνο Βαλαβάνη, Διευθύνων Σύμβουλο . Καλησπέρα Κώστα.

Καλησπέρα παιδιά.

Μια που είμαστε λοιπόν εδώ στην ΟΜΝΥΩ πες μας σε παρακαλώ τί σημαίνει ΟΜΝΥΩ και τι ακριβώς κάνει;

Καταρχάς καλώς ορίσατε στην εταιρία μας. Χαίρομαι πάρα πολύ που σας έχω κοντά μου και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δώσουμε κάποιες πληροφορίες στους αναγνώστες σας.

Η ΟΜΝΥΩ είναι μια εταιρία που διαχειρίζεται ασφαλιστικούς κινδύνους. Δημιουργούμε ασφαλιστικά συμβόλαια με βάση τις ανάγκες των πελατών μας και το κάνουμε αυτό με ιδιαίτερη αγάπη και επαγγελματισμό εδώ και 25 χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια τεράστια τεχνογνωσία στην εταιρία μας προκειμένου να μπορούμε να καλύπτουμε οποιαδήποτε ασφαλιστική ανάγκη έχει κάθε πελάτης μας, άσχετα από το είδος της ανάγκης αυτής.

omnio-imgΠοιες είναι δηλαδή οι βασικές αρχές της ασφάλισης. Τι πρέπει να ξέρει κάποιος και τι να προσέχει στην σημερινή εποχή αν θέλει να ασφαλιστεί.

Υπάρχουν εκατοντάδες συμβόλαια τα οποία καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες. Από το να ασφαλίσω κάτι πολύ απλό όπως είναι το σπίτι μου, από το να ασφαλίσω την υγεία μου ή να προβλέψω για την αυριανή μου σύνταξη, έως το να ασφαλίσω ένα εργοστάσιο ή ακόμα και την ρύπανση που μπορεί να επέλθει στο περιβάλλον από μια άστοχη επαγγελματική δραστηριότητα. Επειδή λοιπόν είναι εκατοντάδες τα συμβόλαια αυτά εμείς πάντα δημιουργούμε ασφαλιστήρια συμβόλαια με βάση τις ανάγκες των πελατών μας. Το βασικό λοιπόν που θα πρέπει να ξέρουμε είναι πως πάντα θα πρέπει να υπάρχει ένας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής ή μια εταιρία ασφαλιστικών συμβούλων η οποία αναλαμβάνει να κάνει το risk management για λογαριασμό του πελάτη της. Όταν έχουμε λοιπόν έναν πελάτη κάνουμε την ανάλυση αναγκών του, βλέπουμε τι χρειάζεται πραγματικά και έτσι δημιουργούμε απλά αλλά ουσιαστικά συμβόλαια.

Αυτό είναι νομίζω και η βασική διαφορά με την αγορά ενός συμβολαίου διαδικτυακά. Η παρουσία του διαμεσολαβητή.

Έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτό. Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Όπως σήμερα αν θελήσει κάποιος να πάει σε ένα δικαστήριο θα πρέπει να έχει τον νομικό του σύμβουλο, όπως ένας επιχειρηματίας χρειάζεται τον ειδικό φοροτέχνη, το ίδιο συμβαίνει και με την ασφάλιση. Πρέπει να έχεις ένα γραφείο ασφαλιστικών συμβούλων για να διαχειρίζεται τα ασφαλιστικά σου θέματα. Για παράδειγμα αγοράζοντας ένα φτηνό συμβόλαιο ζωής στα τυφλά από το διαδίκτυο εμπιστεύομαι την τεράστια αξία της ζωής μου σε ένα συμβόλαιο χωρίς την βοήθεια ενός ανθρώπου ειδικού σε αυτά. Το συμβόλαιο έχει από πίσω όρους, καλύψεις και πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να μελετηθούν για δούμε αν ταιριάζει στον καθένα μας.

Η ασφάλιση είναι αγάπη. Είναι αγάπη προς τον εαυτό μας και τους οικείους μας. Ασφαλίζω τον εαυτό μου γιατί θέλω αν μου συμβεί κάτι να μην αναλάβω το οικονομικό κόστος (που δύσκολα θα μπορώ να αναλάβω εκείνη την στιγμή), είναι αγάπη γιατί θέλω να έχω εξασφαλισμένη οικονομικά την οικογένεια μου που την αγαπώ. Αν συμβεί οτιδήποτε να μπορώ να αντεπεξέλθω αξιοπρεπώς.

Έχει η ΟΜΝΥΩ κάποιο προϊόν που να μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες ενός ανασφάλιστου αναφορικά με ιατρικές εξετάσεις κτλ;

Βεβαίως. Έχουμε δημιουργήσει την κάρτα Χρυσή Υγεία, ένα προϊόν με μοναδικές παροχές σε συνεργασία με τον Ιατρικό Όμιλο Αθηνών που έχει και το Διαβαλκανικό εδώ στην Θεσσαλονίκη. Είναι μια κάρτα με πολύ χαμηλό κόστος αλλά με την δυνατότητα να καλύπτει βασικές ανάγκες των ανθρώπων που θέλουν ποιοτική πρόσβαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Εάν θέλω οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας να δω έναν παθολόγο, καρδιολόγο, παιδίατρο, έναν ορθοπεδικό μπορώ να το κάνω απολύτως δωρεάν στις κλινικές του Ιατρικού Ομίλου Αθηνών όπως πχ το Διαβαλκανικό.

Επίσης υπάρχει δωρεάν μεταφορά σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού στο Διαβαλκανικό.

Ποιες είναι οι ειδικότητες στις οποίες έχει κάποιος απεριόριστη δωρεάν πρόσβαση όλο το 24ωρο;

Το 80% των περιπτώσεων που επισκέπτονται το νοσοκομείο καλύπτεται από τις ειδικότητες που δίνει η κάρτα μας δωρεάν απεριόριστα και όλο το 24ωρο και είναι παιδίατρος, παθολόγος, καρδιολόγος, χειρούργος, ορθοπεδικός.

Τελικά η έλλειψη ασφάλισης κοστίζει περισσότερο από οποιαδήποτε ιδιωτική ασφάλεια.

Βεβαίως και κοστίζει περισσότερο και αυτό που λέμε όταν κάνουμε μια ανάλυση αναγκών είναι το εξής: Υπάρχουν τρεις τρόποι να αντιμετωπίσεις ένα γεγονός αιφνίδιο στην ζωή σου. Προ νόηση – Διανόηση – και η Επαιτεία. Αν είμαι προνοητικός, προνοώ και μετακυλώ τον κίνδυνο που έχει ο καθένας μας επάνω του (μια νοσηλεία, ή κάτι άλλο) μέσω ενός ασφαλιστήριου συμβολαίου στην ασφαλιστική εταιρία, άρα με ένα μικρό ασφάλιστρο που πληρώνω έχω ένα μεγάλο ποσό αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρία αν και εφόσον το χρειαστώ. Σε αντίθετη περίπτωση πάμε στην διανόηση ή στην επαιτεία για να βρω το κεφάλαιο που χρειάζομαι.

Τα προγράμματα που δημιουργούμε είναι για τον καθένα μοναδικά γιατί τον κάθε πελάτη μας τον βλέπουμε σαν μια μοναδική οντότητα. Σκεπτόμενοι όμως θετικά, υπάρχουν και πράγματα που δεν πηγαίνουν απαραίτητα στο κακό όπως μια ασθένεια ή ένα ατύχημα. Ένας άνθρωπος που σήμερα παράγει και έχει ένα επίπεδο ζωής προσδοκεί και στα συντάξιμα χρόνια να διατηρήσει το ίδιο επίπεδο και αν μπορεί να το βελτιώσει. Με βάση λοιπόν την απομείωση του συνταξιοδοτικού συστήματος από τους κοινωνικούς φορείς πρέπει να προνοήσουμε από τώρα και να δημιουργήσουμε συνταξιοδωτικά προγράμματα που θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στο κοινωνικό σύστημα και θα μας δημιουργήσουν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής.

Κ.Βαλαβάνη σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες σας.

Και εγώ σας ευχαριστώ πολύ.

Η συνέντευξη είναι αναδημοσίευση από το περιοδικό του www.CoffeeSpots.gr